Eπίσημος Αντιπρόσωπος Καβάλα -Ξάνθη-Κομοτηνή

Ενοικίαση σπιτιού για φοιτητές - τι να προσέξετε

Τώρα που οι βάσεις των σχολών έχουν ανακοινωθεί, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούνται και επισήμως φοιτητές. Νέα ζωή και καθημερινότητα, νέες ανάγκες και ένα καινούριο κεφάλαιο ανοίγεται μπροστά τους. 

Και όλα αυτά σε μία καινούρια συνθήκη που έχει δημιουργηθεί από τον Δεκέμβριο του 2019 στον κόσμο και τον Φεβρουάριο του 2020 στην Ελλάδα. Ο κορονοϊός ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα σε πάρα πολλά πράγματα, ανάμεσά τους και τα σπίτια, παλιών και νέων φοιτητών.  

Κάτι που άλλαξε ριζικά είναι φυσικά τα ενοίκια. Από την αυξημένη τάση που είχαν πέρσι τέτοιο καιρό, την κάθοδο κατά της διάρκεια της έξαρσης του ιού, καταλήξαμε και πάλι να σημειώνουν άνοδο. Παρά τις οικονομικές δυσχέρειες, είναι ένας κλάδος που δεν πλήττεται, σε αντίθεση με τα AIRBNB που πλέον αντιμετωπίζουν τη δυσκολότερη φάση.

Τι προσέχουμε, όμως, κατά την επιλογή του σπιτιού ενός νέου φοιτητή;

Ενοίκιο Το ενοίκιο είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες επιλογής σπιτιού. Κι αυτό σε μία εποχή που η οικονομική κρίση βαράει κόκκινο ακόμα πιο έντονα. Οι τιμές ποικίλουν, φυσικά, ανάλογα την επίπλωση ή μη του σπιτιού, την τοποθεσία του και την παλαιότητά του. Μεγάλο ρόλο παίζουν και η θέρμανση & ψύξη του σπιτιού, καθώς ανάλογα την πόλη είναι αναγκαία, χειμώνα – καλοκαίρι & καλό θα ήταν να συμφέρει οικονομικά. Κατάσταση σπιτιού Η ημερομηνία ανακαίνισης ή αυτή που το σπίτι χτίστηκε, είναι πολύ σημαντικοί στην επιλογή του σπιτιού. Κάπως έτσι λειτουργεί και ο έλεγχος των σωληνώσεων ή των κουφωμάτων ώστε να εκτιμηθεί αν και κατά πόσο ένα σπίτι είναι λειτουργικό. Επίσης, είναι ένα θέμα το εάν είναι επιπλωμένο το σπίτι ή όχι και σε τι κατάσταση είναι τα έπιπλα. Τέλος, είναι σοβαρό θέμα και η ασφάλεια του σπιτιού, το οποίο επηρεάζεται από τις πόρτες ασφαλείας, τα παράθυρα και τον όροφο.

Μην ξεχνάς πως ο κίνδυνος είναι υπαρκτός ανά πάσα στιγμή, είτε βρίσκεται κάποιος στο σπίτι, είτε όχι.

Σε περίπτωση που κάποιος διαρρήξει την οικία σου, θα πρέπει να υπάρχει άμεση ανίχνευση και αντίδραση, είτε βρίσκεται κάποιος εκεί, είτε όχι. Συνήθως, οι περισσότεροι θεωρούμε τη διάρρηξη ως πιο άμεσο κίνδυνο,, αλλά δεν θα πρέπει να υποτιμούμε κι άλλους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται οι κατοικίες μας, όπως η πυρκαγιά, ή κάποια διαρροή νερού. Τέτοιου είδους κίνδυνοι αυξάνονται σε περίοδο μακράς απουσίας, όπως για παράδειγμα κατά την διάρκεια των διακοπών. Έτσι, όταν βρίσκεσαι μακριά, έχεις την ανάγκη να γνωρίζεις και να επιβεβαιώνεις πως είναι όλα καλά στο σπίτι.

Σίγουρα η επένδυση σε ένα σύγχρονο σύστημα συναγερμού όπως το G4S iTOS που διαθέτει smart αισθητήρες και συνδέεται συνεχώς με το κορυφαίο 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων της G4S, σε καθησυχάζει ότι η ασφάλεια του σπιτιού σου επιβλέπεται συνεχώς, και οτιδήποτε κι αν συμβεί θα το μάθεις έγκαιρα, ενώ θα ειδοποιηθούν και οι αρμόδιες αρχές (Αστυνομία, Πυροσβεστική). Και όχι μόνο αυτό, αφού στην περίπτωση που κάτι δυσάρεστο συμβεί, με την ενεργοποίηση του συναγερμού καταγράφεται video του χώρου σου στο ασφαλές δίκτυο της G4S (το οποίο δεν μπορεί να σβηστεί από τον διαρρήκτη ακόμη και εάν “ξηλώσει” την κάμερα σου) , ώστε να μπορείς όποτε θέλεις να το δεις στο κινητό σου.

Επιπλέον αυτών όμως, το G4S iTOS με τις IP κάμερες ασφαλείας, σου καλύπτει την ανάγκη να βλέπεις ο ίδιος και να επιβεβαιώνεις οποιαδήποτε στιγμή και όπου κι αν βρίσκεσαι, ότι όλα είναι καλά στο σπίτι σου.

Έτσι, ενώ τα περισσότερα συστήματα συναγερμού έχουν ως στόχο απλώς να λειτουργήσουν αποτρεπτικά, η υπηρεσία G4S iTOS επιπλέον σου επιτρέπει να έχεις τον έλεγχο του χώρου σου από όπου κι αν βρίσκεσαι, σε ενημερώνει άμεσα, σε προειδοποιεί έγκαιρα και προστατεύει εσένα και τους δικούς σου αδιάκοπα, με την εγγύηση της G4S.

Άρα, οι τρεις βασικοί λόγοι που χρειάζεσαι ένα σύγχρονο σύστημα συναγερμού με κάμερες είναι για:

  • Να αποτρέπει τους εισβολείς
  • Να προστατεύει από κινδύνους (διάρρηξη/πυρκαγιά/πλημμύρα)
  • Να μπορείς να παρακολουθείς την κατοικία σου σε συνεχή βάση
  • Να νιώθεις ήσυχος κάθε στιγμή ότι το σπίτι σου είναι ασφαλές

Επικοινωνία:

Κεντρικά Γραφεία  

Μ.Αλεξάνδρου 38-44 , (1ος όροφος)

 Νέο Εμπορικό Κέντρο

 Καβάλα 65302

 τηλ. & Fax +2510221934
------------------------
Ξάνθη - τηλ. 2541102039
Κομοτηνή - τηλ. 2531401621
Θάσος - κιν. 6937451230
Δράμα - κιν. 6937755529
Σέρρες - τηλ. 2321053316

info (@) championellenic.gr

Επικοινωνήστε Μαζί μας!

Γιατί Εμας

  • Γιατί είμαστε το πιο εκτεταμένο δίκτυο ασφάλειας στην περιοχή

  • Γιατί αντιπροσωπεύουμε αποκλειστικά τον μεγαλύτερο οργανισμό λύσεων ασφάλειας στον κόσμο G4S στην περιοχή Αν. Μακεδονία και Θράκης  (Καβάλα-Ξάνθη-Κομοτηνή)

  • Γιατι τα προϊόντα παρέχονται με εγγύηση και οι υπηρεσίες με πιστοποίηση

  • Γιατι οι άνθρωποι μας είναι έτοιμοι και διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν όλο το 24ωρο 365 ημέρες

Video Chat